X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul de Externe ceh a aţipit cînd preşedintele vorbea despre el (VIDEO)

9 mai. 2013,, 14:01   Externe
3446 0
Foto: vlasti.net
Un scandal politic s-a iscat în Cehia după ce ministrul de externe, Karel Schwarzenberg a adormit chiar în timpul discursului rostit de preşedintele Milos Zeman în parlament.

În momentul în care şeful diplomaţiei aţipise, preşedintele ceh tocmai vorbea despre scopurile şi obiectivele politicii externe ale Cehiei. Prin urmare, Karel Schwarzenberg (75 de ani) a ratat criticile formulate la adresa sa în legătură cu numirea noilor ambasadori, scrie RTV.net.

Poate că incidentul ar fi trecut neobservat dacă şeful statului nu s-ar fi întors după aceasta către ministrul său de externe, care dormea liniştit, în spatele său, iar în sală au izbucnit rîsete. Preşedintele (68 de ani) i-a reproşat ministrului lipsa de atenţie şi de politeţe, iar reprezentanţii partidului lui Schwarzenberg (de opoziţie) au părăsit sala în semn de protest.

Ministrul i-a întors favoarea preşedintelui, declarând ulterior jurnaliştilor că aţipise din cauza discursului plictisitor al şefului statului, care de altfel este cunoscut pentru limbajul său colorat.

Disputa asupra nominalizării noilor ambasadori nu încetează între foştii rivali în cursa prezidenţială deja de două luni. Schwarzenberg refuză să aprobe candidaturile propuse de preşedintele Milos Zeman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?