Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O alee de tuia a fost plantată la complexul memorial "Eternitate"

9 mai. 2013,, 08:08   Societate
4109 1
Foto: numbeo.com
O alee compusă din 15 arbori de tuia israeliană (arborele vieţii) a fost plantată miercuri la Complexul Memorial al Gloriei Militare "Eternitate" din Chişinău. Plantarea copacilor a fost precedată de un Marş al Vieţii la care au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale Rusiei, Ucrainei, Belarusului, Azerbaidjanului, consulul Israelului în R.Moldova, Şmuel Polişciuc, veterani de război, parlamentari moldoveni, conducătorii mai multor organizaţii etnice nonguvernamentale.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la un comunicat al Centrului de Ştiinţă şi Cultură al Rusiei că sădirea arborilor a continuat acţiunea de plantare a aleilor naţionale din anii precedenţi. Acum, la complexul memorial cresc mesteceni beloruşi, călini ucraineni şi brazi ruseşti.

Conducătorul centrului, Valentin Rîbiţchi, a menţionat la ceremonia de plantare a aleii că "toţi copacii au prins rădăcini pe meleagul moldovenesc, la fel de prietenos şi împreună locuiesc aici pe parcursul veacurilor diferite popoare, în pofida tuturor provocărilor".

"Sînt convins că pe pămîntul Moldovei nu poate fi altfel", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?