X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Plugaru: Cei care s-au pronunțat împotriva „pederastizării” nenorocitei noastre democrații, astăzi umblă prin judecăți

30 apr. 2013,, 02:27   Societate
17775 13
Foto: noi.md
Mai mulți reprezentanți ai societăţii civile, foști deputați, dar și preoți care s-au pronunțat împotriva Legii antidiscriminare, au ajuns hărțuiți prin instanțe de judecată, informează omg.md. Declarația a fost făcută de deputatul în primul Parlament, Anatol Plugaru, luni, 29 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

”Cei care s-au pronunțat împotriva pederastizării nenorocitei noastre democrații, astăzi umblă prin judecăți. Sîntem dați în judecată de acest ”GenderDoc”, care în cererea respectivă nici nu nominalizează reclamantul, nu există persoană lezată. I-am chemat să prezinte documentul care confirmă că persoana este homosexual și că eu l-am ofensat prin ceva. Dacă nu ai document, de ce te superi? Acum, prima instanță mă obligă să plătesc 60 de mii lei despăgubiri, eu sînt gata, dar nici nu știu cine a suferit, cui să i le plătesc dacă nu există reclamant?”, a declarat deputatul.

Potrivit unor jurişti susţinători ai abrogării Legii antidiscriminare, la adoptarea actului normativ s-a recurs la inversarea sarcinii probațiunii, făcînd-o în favoarea persoanelor cu orientare sexuală netradițională. ”Domnul Plugaru este chemat în judecată și obligat să prezinte probe în favoarea sa, nefiind subiectul activ, reclamantul procesului respectiv. Se întîmplă pentru că legislatorii, în art.19 al Legii privind egalitatea de șanse, au inversat sarcina probațiunii în favoarea pîrîtului. O invenție de ordin juridic prin care legislatorii au instituit aceste reguli în favoarea persoanelor cu orientare netradițională și în defavoarea persoanelor cu orientare sexuală tradițională. Este o chestiune care sfidează ordinea juridică și bunul simț. Acesta fiind și unul din motive pentru care noi cerem abrogarea legii și desființarea Consiliului nediscriminare”, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă liderul Asociației juriștilor creștin-democrați, Radu Bușilă.

Luni, 29 aprilie, un grup de inițiativă, format din preoți, reprezentanți ai ONG-urilor și foști deputați, au cerut repetat guvernării să anuleze Legea privind egalitatea șanselor, care în opinia lor, sfidează drepturile creștinilor din Moldova și duce la desființarea națiunii. Totodată, ei solicită desființarea consiliului nediscriminare, format în baza acestei legi, dar și anularea tuturor actelor emise.

Majoritatea parlamentară a adoptat pe data de 25 mai 2012, Legea antidiscriminare, redenumită în legea privind asigurarea egalității, în pofida acțiunilor de protest în masă, care au avut loc pe parcursul unui an. Legea dată promovează, inclusiv, libertățile și drepturile minorităților sexuale. Documentul a fost adoptat cu votul fracțiunilor PL, PDM și PLDM. Pe data de 28 mai 2012, Legea a fost promulgată, fără întîrziere, de Președintele țării, Nicolae Timofti. Documentul a fost elaborat și promovat cu insistență de Guvernul lui Vladimir Filat, care a insistat că adoptarea acestei legi este o condiție obligatorie înaintată de Uniunea Europeană pentru liberalizarea regimului de vize.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?