X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Deputații PLDM: Decizia CC nu este obligatorie pentru parlament

23 apr. 2013,, 11:32   Politică
5400 6
Foto: europalibera.org
Deputații din cadrul Partidului Liberal Democrat contestă decizia Curții Constituționale. După ședința cu ușile închise la PLDM, unii deputați s-au arătat surprinși de decizia finală a magistraților, relatează NOI.md.

Vicepreședintele PLDM, Iurie Țap, a declarat că în moțiunea de cenzură nu se regăsește termenul la care a făcut trimitere Curtea Constituțională, precum că “pentru suspiciuni de corupție Vlad Filat se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile”.

„În moțiune se vorbește despre guvern, toate domeniile, și sînt clar denumite, despre declinul economic, probleme de ordin social. Însă dacă o să verificați, moțiunea nu întrunește criteriile despre care s-a vorbit”, a spus Țap.

La rîndul său, deputatul PLDM, Ion Butmalai, consideră că decizia Curții Constituționale este una consultativă. După ședința cu ușile închise la PLDM, Ion Butmalai a menționat că, în opinia lui, Curtea a încălcat procedura de examinare a sesizării.

“Decizia este consultativă și nu este obligatorie pentru parlament. Este o chestiune ieșită din comun. După tot ce am examinat, am decis că este o hotărîre politică. Cine sta în spatele deciziei politice? Șase judecători care au luat decizia”.

Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti din 10 aprilie 2013, privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Vlad Filat se va expune pe marginea deciziei la ora 15.00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?