X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Comercianții stradali au revenit pe trotuarele din perimetrul Pieței Centrale

22 apr. 2013,, 10:59   Societate
3100 0
Foto : hotnews.md
Directorul interimar al Pieții Centrale, Veaceslav Balan, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, că, în ultimele două zile, trotuarele din perimetrul Pieței Centrale au fost din nou ocupate de către comercianții stradali.

”Sîmbătă și duminică am fost prezent la serviciu. În jurul pieței au apărut acei comercianți care anul trecut ne dădeau bătăi de cap. Pe strada Tighina stau comercianți cu haine. Pe strada Bulgară au apărut din nou comercianții de legume. Aceeași situație o avem și pe strada Armenească, începînd de la bulevardul Ștefan cel Mare și pînă la colțul pieței”, a precizat Veaceslav Balan.

Trotuarele în cauză au fost invadate de comercianții cu amănuntul după ce autoritățile centrale au efectuat modificări de legislație cu privire la atribuirea de competențe în ceea ce privește sancționarea și confiscarea mărfurilor.

”Poliția nu poate întocmi procese verbale. Trebuie de înaintat schimbări în legislație, deoarece posibilitatea de a sancționa și confisca marfa a fost trecută în competența Agenției pentru protecția consumatorului”, a precizat șeful poliției municipale, Silviu Mușuc.

În context, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat Direcției juridice să înainteze de urgență un proiect de modificare a legislației în vigoare. ”Nu putem admite ca tot orașul să devină o piață dintr-un capăt în altul. Asta nouă nu ne convine. Inclusiv iarmaroacele, nu vreau să fie permise pe viitor. Trebuie de urgență modificata legea în așa fel încît poliția să poată pune sancțiuni și să poată confisca marfa comercianților”, a declarat Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?