X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

La selecţionata Moldovei au fost convocaţi 23 de fotbalişti

13 mar. 2017,, 16:10   Sport
3175 0

Antrenorul principal al naţionalei Moldovei, Igor Dobrovolschi, i-a nominalizat pe acei, care vor juca în apropiatele trei meciuri internaționale.


Din componenţa extinsă a echipei noastre fac parte 23 de fotbalişti, inclusiv, şase persoane, care evoluează la campionatele de peste hotare. Ei vor merge la trei meciuri internaționale, pe care selecţionata Moldovei le va susţine la finele lunii martie, comunică NOI.md.

Pe lista anunţată de Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) sînt trei portari, opt fundaşi, nouă mijlocaşi şi trei atacanţi. Din cei trei portari doi evoluează în Divizia Naţională (DN), iar Stanislav Namaşco apără poarta clubului “Levadiakos” din Grecia. La rîndul său, Alexei Coşeliov joacă pentru “Sheriff” Tiraspol, iar Serghei Paşcenco – pentru clubul “Zarea” din Bălţi.

Din linia de apărare a selecţionatei naţionale a Moldovei la meciurile ce urmeză vor face parte jucătorii “Sheriff”-ului Ion Jardan şi Maxim Potîrniche, Veaceslav Posmac de la “Dacia”, Petru Racu, Vadim Bolohan (ambii de la “Milsami”), Alexandru Epureanu de la “Istanbul” (Turcia), precum şi Cătălin Carp, care joacă în echipa rusă “Ufa”.

Cea mai reprezentativă grupă de fotbalişti la viitoarele meciuri va fi cea a mijlocaşilor moldoveni, nouă dintre care vor avea posibilitatea să joace în cele trei meciuri internaționale. Aceştia sînt stranierii: Alexandru Gaţcan (“Rostov”, Rusia), Eugen Cebotaru (“Sibiri”, Rusia) şi Artur Ioniţa (“Cagliari”, Italia). Ceilalţi şase fotbalişti joacă în DN, patru dintre care: Gheorghe Andronic, Alexandru Antoniuc, Andrei Cojocari şi Alexandr Dedov în cadrul echipei “Milsami”. Echipa “Zarea” în linia de mijloc a selecţionatei naţionale va fi reprezentată de Maxim Mihaliov, iar “Dinamo-Auto” – de Vladislav Ivanov. În sfîrşit, Radu Gînsari de la “Sheriff”, Evgheni Sidorenco de la “Milsami” şi Igor Bugaiov de la “Zarea” vor evolua în fruntea atacului.

Precizăm că pînă la finele lunii martie discipolii lui Igor Dobrovolschi urmează să joace trei meciuri internaționale. Astfel, pe 24 martie va avea loc meciul în deplasare cu selecţionata Austriei în cadrul turneului de calificare al Campionatului Mondial (CM) 2018. Celelalte două întîlniri vor avea un caracter amical. Luni, 20 martie, fotbaliştii noştri urmează să se deplaseze la San Marino, iar pe 27 martie – în Turcia.

Ultimul meci internațional, pînă la acest moment, selecţionata Moldovei l-a susţinut, pe 17 ianuarie, în Qatar, unde a jucat la egalitate cu viitoarele gazde ale Campionatului Mondial de Fotbal-2022 cu scorul de 1:1, iar în cadrul turneului de calificare al CM-2018 fotbaliştii moldoveni au acumulat un punct, jucînd la egalitate cu selecţionata Georgiei şi cedînd adversarilor din Ţara Galilor, Serbia şi Irlanda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?