Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Medicii, care s-au bătut în sala de operație, au fost sancționați

10 mar. 2017,, 14:30   Societate
4867 1

Cei doi medici care s-au bătut în sala de operație la Spitalul Raional Orhei au fost sancționați cu mustrare, iar vice-directorul instituției medicale a primit avertisment, pentru că nu a supravegheat activitatea Secției de chirurgie, notează NOI.md.

Măsurile au fost aplicate de administrația spitalului, în urma anchetei desfășurate.

În cadrul investigației s-a stabilit că medicul Valeriu Slutu a ignorat prevederile Regulamentului intern al spitalului, efectuînd o intervenţie chirurgicală în afara programului și fără să anunțe șeful Secţiei de chirurgie sau administraţia spitalului.

Totodată, Valeriu Slutu nu a respectat Protocolul de funcţionare a Blocului Operator, care prevede că șeful Secției de chirurgie este responsabil de buna desfășurare a activității chirurgicale.

În același timp, comisia care a investigat incidentul a constatat că şeful Secţiei de chirurgie Ivan Şiman a încălcat normele deontologice, prin faptul că l-a agresat fizic pe chirurgul Valeriu Slutu. Potrivit Codului de Etică al lucrătorului medical şi farmacistului, Ivan Șiman era obligat să soluționeze litigiul pe cale amiabilă.

Reamintim că incidentul a avut loc miercuri, în Sala de operaţii a Secţiei Chirurgie a SR. Chirurgul Valeriu Slutu s-a plîns că în timp ce efectua o intervenţie în afara programului său de serviciu, în sală a intrat şeful secţiei, Ion Șiman, care l-a agresat fizic în prezenţa medicului anestezist şi a asistentelor medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?