X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

MAE FR: nota Moldovei cu privire la deplasările demnitarilor trezește multe întrebări

10 mar. 2017,, 12:41   Politică
7797 4

Conținutul notei autorităților Moldovei, în care funcționarilor acestei țări li se recomandă să se abțină să călătorească în Federația Rusă, trezește multe semne de întrebare.

Despre aceasta a declarat, vineri, 10 martie, pentru agenția TASS, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Carasin. ”Conținutul acestei note trezește multe semne de întrebare. O vom studia”, a subliniat diplomatul.

Totodată, Carasin a confirmat că ambasadorul FR în Moldova, Farit Muhametșin a transmis, deja, documentul, pe care l-a primit de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Ministerului de Externe al Rusiei. ”Trebuie să examinăm atent, să vedem dovezile și doar după asta să discutăm serios pe marginea acestei probleme”, a adăugat el.

Anterior, reprezentanții Parlamentului și Guvernului Moldovei, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Muhametșin, i-au transmis ultimului o notă în care se spune că funcționarii moldoveni ar fi ”opriți la graniță, interogați, percheziționați, ei suportă umilință din partea reprezentanților serviciilor speciale rusești”.

Ambasadorul rus a fost informat că ”atît timp cît această problemă nu va fi soluționată, funcționarilor de stat li să recomandă să evite deplasările în Rusia”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?