X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

EXPLOZIE la o fabrică din Texas. Cel puţin 60 MORŢI. Aproximativ 75-100 de clădiri au fost complet distruse. VIDEO

18 apr. 2013,, 09:52   Externe
4176 0
Foto : citynews.ro
O explozie s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas, provocînd rănirea a zeci de persoane, au anunţat oficialii. Explozia s-a soldat cu 60-70 de morţi şi sute de răniţi, conform unui post local de televiziune.

Bilanţul iniţial a fost anunţat un post local de televiziune KWTX News, citînd un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, iar informaţia nu a putut fi verificată imediat de AFP.

KWTX îl citează pe directorul serviciilor de urgenţă din West, la nord de Waco, George Smith.

Tommy Muska, primarul oraşului West din Texas, unde a avut loc o explozie miercuri seara la o fabrică de îngrăşăminte, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că încă nu ştie cîte persoane au fost rănite sau ucise în acest incident.

"A fost de parcă ar fi explodat o bombă nucleară", a declarat Muska pentru CNN. "Un nor mare sub formă de ciupercă. Multe persoane au fost rănite. Multe persoane nu vor fi aici mîine", a adăugat el.

El a afirmat că fabrica a fost afectată de un incendiu înaintea exploziei.

Directorul serviciilor de urgenţă din West, medicul George Smith, declarase anterior că pompierii se tem că 60 sau 70 de persoane au murit şi că cel puţin 100 sînt rănite.

"Este într-adevăr un număr dur, am această cifră de la pompieri, încă nu ştim", a declarat el, citat de CNN. "Avem doi membri ai personalului de urgenţă morţi cu siguranţă şi ar putea să mai fie trei pompieri morţi", a adăugat el.

Un membru al echipelor de salvare afirmase anterior că el are informaţii cu privire la cinci morţi.

Explozia s-a produs cu puţin timp înainte de ora 20.00 (joi, 04.00 ora Romîniei), în uzina West Fertilizer, a declarat prin telefon pentru AFP purtătorul de cuvînt al pompierilor, Don Yeager, precizînd că originea acesteia nu a fost stabilită dar că ar putea fi provocată de amoniac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?