X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

O activistă de mediu a fost arestată în Franța

3 iun. 04:00   Externe
2178 0

O activistă de mediu a fost arestată sîmbătă după o acţiune împotriva tabloului "Les Coquelicots" de Claude Monet la Muzeul Orsay din Paris.

"A fost arestată o persoană care a acoperit un tablou şi apoi şi-a lipit mîinile pe el", a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

"După ce a fost examinată şi tratată de un restaurator, lucrarea a fost expusă. Expoziţia este acum pe deplin accesibilă publicului", a declarat conducerea muzeului, anunţînd intenţia de a depune o plîngere, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Expusă în cadrul expoziţiei "Paris 1874. Inventarea impresionismului", celebra pictură în ulei a lui Monet, finalizată în 1873, prezintă personaje cu umbrele de soare care se plimbă pe un cîmp cu maci înfloriţi.

Mişcarea Riposte Alimentaire a activiştilor pentru climă, care militează pentru o alimentaţie durabilă, şi-a intensificat acţiunile de cîteva luni.


Aceasta a revendicat responsabilitatea pentru aruncarea de supă pe sticla care protejează "Gioconda" de la Luvru în ianuarie, apoi împotriva tabloului "Printemps" al lui Monet de la Musée des Beaux-Arts din Lyon în februarie.3
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав