Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Evaziune fiscală de proporții la o întreprindere din capitală (VIDEO)

28 feb. 2017,, 11:24   Capitala
3275 0

Evaziune fiscală la o întreprindere privată specializată în prestarea serviciilor de plată şi răscumpărare a monedei electronice prin intermediul diferitor pagini web de publicitate, din Chişinău, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Poliției Capitalei, s-a constatat că activitatea firmei era desfăşurată în lipsa licenţei obligatorii, pe care o eliberează Banca Naţională a Moldovei şi tot aceasta permite asemenea activităţi. Totodată, conturile virtuale din sistemul de plată electronic ar fi înregistrat sume de bani tranzacţionate dubios unor persoane fizice şi juridice neidentificate, fiind tăinuite de la evidenţa contabilă şi impozitarea la bugetul de stat.

Astfel, s-a stabilit că pe parcursul anilor 2015-2016 întreprinderea nu a înregistrat anumite livrări sau procurări pe facturi fiscale, privind prestarea serviciilor de plată şi de monedă electronică, iar scopul ar fi fost eschivarea de la declararea veniturilor obţinute. În context ofiţerii de investigare a fraudelor economice au descins percheziţii autorizate la două oficii ale întreprinderii, de unde s-au ridicat tehnică de calcul, purtători electronici de informaţie, servere de stocare a informaţiilor ce ar prezenta interes organului de urmărire penală, carduri bancare, bani în sumă de 3500 de euro, 1000 de dolari SUA şi 4000 de lei a căror provenienţă ar fi din activitatea desfăşurată ilegal.

Poliţiştii întreprind toate acţiunile legale ce se impun în vederea documentării concludente a circumstanţelor şi acumulării de probe veridice, precum şi la stabilirea sumei prejudiciului cauzat bugetului de stat. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele vinovate riscă amendă în mărime de la 67 000 de lei la 107 000 de lei sau închisoare de pînă la 6 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?