X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Anticipatele nu convin nimănui și pot fi create alianțe fără PL – declarație

10 apr. 2013,, 11:53   Politică
5679 2
Foto: left.md
Alianța pentru Integrare Europeană se va reface, deoarece niciunui partid parlamentar din fosta AIE, dar nici PCRM, nu-i convin alegerile anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Publika TV de jurnalistul Valeriu Reniță, care consideră că negocierile adevărate în cadrul AIE vor demara după înaintarea candidatului la funcția de premier de către președintele țării, relatează NOI.md.

De asemenea, Reniță susține că nici revoluția de catifea planificată de PCRM nu se va produce, fiindcă protestul nu va avea nicio scînteie și nici o forță.

“Alegerea noului guvern va pune punct crizei. Va fi creată AIE-3. Pînă la urmă, liberalii vor să obțină anumite lucruri. Or, ar putea exista și o altă alianță – cu neafiliații. Este o formulă mai complicată, dar posibilă. Vom avea guvern. Va fi fosta majoritate parlamentară sau una nouă. Nu exclud nici varianta creării unei majorități parlamentare între PCRM și PDM”, a spus Reniță.

În același timp, directorul Centrului de Cercetări Strategice, Anatol Ţăranu, afirmă că problema din cadrul negocierilor AIE-3 nu vizează candidatul la funcția de premier, ci abordarea calitativă a noului guvern. Țăranu susține că Partidul Liberal nu-şi poate permite să nu se regăsească în viitoarea coaliţie de guvernare şi va ceda în faţa PLDM.

“Pentru PL, participarea la orice guvernare e imposibilă fără PLDM. Ei fără PLDM nu vor constitui o majoritate parlamentară și nu vor face o coaliţie cu PCRM. E foarte puţin probabil ca, în urma viitoarelor alegeri, PL să-şi majoreze electoratul, poate chiar va pierde o parte din el. Dacă vor fi anticipate, iar vor veni la Filat şi îi vor propune să facă o majoritate", a spus analistul.

Țăranu nu exclude că o parte din deputații PL vor vota pentru Vlad Filat la funcția de premier, iar cealaltă parte se va abține.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?