Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Petrache și Pleșca au adresat o scrisoare deschisă lui Marian Lupu. Află detalii

9 apr. 2013,, 17:41   Politică
13909 2
Foto: timpul.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, este îndemnat să propună Paramentului, într-un termen cît mai restrîns, un candidat la funcţia de procuror general. O solicitare în acest sens a fost expediată președintelui Parlamentului, în formă de scrisoare, de către Mihail Petrache și Valeriu Pleşca, care au făcut parte din lista pretendenților la funcția de procuror general, relatează NOI.md.

Cei doi califică drept „argumente de paie” declarațiile anterioare ale lui Marian Lupu precum că mai întîi se va consulta cu fracțiunile parlamentare în legătura cu candidatul selectat de comisie, Vitalie Pîrlog, iar mai apoi va decide dacă îl va propune Parlamentului. Potrivit lor, Marian Lupu trebuie să înainteze Parlamentului candidatul, fără a tergiversa acest proces.

De asemenea, Petrache și Pleșca consideră că toate declarațiile partidelor din ultima perioadă, în legătură cu funcția de procuror general, duc la subminarea credibilității Procuraturii Generale în faţa cetăţenilor.

“Prin declaraţiile, acţiunile/inacţiunile, atitudinile, inconsecvenţa şi iresponsabilitatea de care dau dovadă forţele politice aflate la guvernare, în raport cu numirea procurorului general, inclusiv Dvs., lăsați să se înţeleagă că procurorul general, apriori, a fost, este şi va fi o păpuşă, un instrument de şantaj al partenerilor/oponenţilor politici, o monedă de schimb la tîrgul politic iresponsabil”, se menționează în scrisoarea expediată lui Marian Lupu.

Potrivit sursei, toate acțiunile respective se întîmplă în situaţia cînd Procuratura Generală este decapitată, exercitarea interimatului de procuror general este contestată de corpul de procurori şi de Consiliul Superior al Procurorilor, iar dosarele de cea mai înaltă rezonanţă socială (7 aprilie 2009, Pădurea Domnească, atacurile raider asupra sistemului bancar, BEM, Metalferos, contrabanda cu ţigări, interceptările telefonice etc.) rămîn a fi pentru organele procuraturii o datorie publică neonorată.

Cei doi susțin că nu mai aspiră la funcția de procuror general.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?