Volvo Cars: în a.2016 venitul operațional a fost de 11 mlrd. coroane suedeze

Volvo Cars: în a.2016 venitul operațional a fost de 11 mlrd. coroane suedeze
Producătorul automobilelor de lux  Volvo Cars a anunțat o creștere substanțială a venitului operațional: în 2016 acest indice  a crescut cu   66 % și a atins cifra de  11 mlrd. coroane suedeze, comparativ cu   6,6 mlrd. coroane în a.  2015.  Vânzările globale au atins un nou record   – pe parcursul unui an compania a comercializat  534 332 automobile.
 
Venitul net  în perioada de gestiune  a crescut cu   10 % și a constituit    180,7 mlrd. coroane suedeze , comparativ cu  164 mlrd. coroane suedeze  în a.2015. Asta în timp ce venitul net  a crescut substanțial de la  4 % în a. 2015 la 6,1 % în a. 2016.
 
Aceste rezultate ale companiei confirmă succesul  reformei  activității  financiare și de producere a ei. Vânzările globale  a automobilelor    Volvo au sporit cu  6,2 %. Cea mai mare creștere  a fost înregistrată pe două mari piețe ale companiei  Volvo : în China creșterea vânzărilor a constituit  11,5 %, în SUA -   18,1 %.
 
«Volvo demonstrează o creștere stabilă, - spune Håkan Samuelsson, președinte și director general    Volvo Cars. – Noile modele se bucură de succes, avem vânzări la un nivel-record, crește rata profitului. Este rezultatul muncii enorme a angajaților noștri.  Reieșind din aceste succese, cred că anul 2017 va fi și el unul al vânzărilor - record ».
 
Informații detaliate privind rezultatele financiare ale companiei găsiți   aici.  Rezultatele activității financiare au fost  făcute publice la conferința de presă, care a avut loc la   12:00, ora Moscovei.  Puteți viziona conferința de presă  aici.

Anul financiar trecut a fost foarte important pentru   Volvo Cars.
 
Pentru prima dată în 89 ani compania Volvo Cars a emis obligațiuni: în luna mai în sumă de 500 mln. euro, apoi în noiembrie compania a mai făcut  o emisiune de obligațiuni în sumă de   3 mlr. coroane suedeze. În decembrie  Volvo Cars a obținut  5 mlrd. coroane suedeze în rezultatul  comercializării valorilor mobiliare. 
 
Volvo Cars își îndeplinește cu succes  programul de producere : pe parcursul unui an compania și-a  scos pe piață  modelele seriei  90, fapt care i-a permis să ocupe locul întâi pe segmental automobilelor de lux.  -
 
În a. 2016   Volvo Cars a mai anunțat formarea a două alianțe importante,  care îi vor permite companiei să -și păstreze pozițiile de lider în sferele  dirijării autonome, a tehnologiilor de conectare și a securității.
 
În august,  Volvo Cars și-a unit eforturile cu compania Uber, care prestează servicii  de utilizare în comun a automobilelor.  Colaborarea presupune  elaborarea automobilelor cu sisteme de dirijare autonomă de următoarea generație. În septembrie,   Volvo Cars și-a făcut publice planurile de creare  a unei întreprinderi mixte cu liderul mondial în domeniul elaborării sistemelor de securitate pentru automobile  Autoliv.  Noua întreprindere va elabora SOFTWARE  pentru mașinile cu  pilot automat. Pentru prima oară  un producător al mașinilor  de lux își  unește eforturile cu un alt lider - elaborator al  sistemelor de asistență șoferului și al tehnologiilor dirijării autonome.  
 
«Grație acestor alianțe cu partenerii noștri,  Volvo Cars va fi pregătită pentru viitoarele transformări  din industria automobilistică. În a. 2017 intenționăm să menținem creșterea stabilă a vânzărilor și a rentabilității,  să folosim  noi posibilități  pentru dezvoltarea businessului companiei noastre  », - mai spune Samuelsson.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load