Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

MAE de la Tiraspol, indignat de verificarea funcționarilor transnistreni

30 ian. 2017,, 13:00   Politică
4847 5

MAE al autoproclamatei RMN a calificat acţiunile polițiștilor de frontieră moldoveni drept "motivate politic".

Aceasta este o reacție la faptul că polițiștii de frontieră l-au reţinut sîmbătă pentru control, pe Aeroportul Chişinău, pe ministrul Industriei şi Dezvoltării Regionale a Transnistriei, Nicolai Gliga, care se întorcea de la Moscova.

Într-un comentariu al serviciului de presă al MAE se menţionează că "asemenea acţiuni unilaterale ale organelor competente ale RM nu au niciun motiv obiectiv".

Ministerul de externe al regiunii este convins că "măsurile de limitare a liberei circulaţii a membrilor Guvernului au drept scop să facă presiuni psihologico-morale asupra reprezentanţilor conducerii RMN".

"Astfel de acţiuni neprietenoase ale Moldovei au un impact extrem de negativ asupra perspectivelor de stabilizare a relaţiilor bilaterale, deoarece procesul de stabilire a unui dialog reciproc respectuos nu este posibil fără ca partea moldovenească să renunţe la practica de a face presiuni asupra Transnistriei în toate domeniile, inclusiv ce ţin de libera circulaţie", consideră MAE.

La rîndul său, Poliţia de Frontieră a RM afirmă că funcţionarul transnistrean a fost verificat în bază legală, ca orice cetăţean.

"Indiferent de statutul social al persoanei, categoria de vîrstă, naţionalitate sau sex, toate persoanele care traversează frontiera de stat sînt supuse verificărilor de frontieră. Conform art.20 al Legii cu privire la frontiera de stat a R. Moldova nr.215 din 04.11.2011, poliţiştii de frontieră pot supune persoanele şi mijloacele de transport unor controale amănunţite pentru a se asigura că aceştia întrunesc toate condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat", aminteşte instituţia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?