Moldova va primi un grant de 5 mil. euro pentru realizarea proiectelor inovatoare

Moldova va primi un grant de 5 mil. euro pentru realizarea proiectelor inovatoare

Companiile din Moldova au primit acces la finanţare prin Programul transnaţional "Dunărea 2014-2020".


Surse din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud au relatat pentru INFOTAG că la mijlocul lunii decembrie 2016 Guvernul Moldovei a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul "Dunărea 2014-2020". Proiectul va fi implementat în colaborare cu Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei Naţionale al Ungariei.

Republica Moldova va beneficia de asistenţă în valoare de 5 mil. euro, sub formă de grant, pentru finanţarea proiectelor iniţiate de autorităţile publice, organizaţiile nonguvernamentale, instituţiile educaţionale şi Camerele de Comerţ şi Industrie.

Programul are ca scop acordarea asistenţei financiare pentru implementarea proiectelor de promovare a inovaţiilor, transferului de cunoştinţe, eficienţei energetice şi a antreprenoriatului în regiunea Dunării, precum şi pentru acţiuni de conservare şi gestionare a patrimoniului natural şi cultural, dezvoltarea unor sisteme de transport sigur şi durabil în Moldova.

Participarea la Program creează premisele necesare pentru aprofundarea relaţiilor de colaborare dintre instituţiile din Republica Moldova şi cele din ţările din regiunea Dunării, între care: Austria, Bulgaria, Ungaria, România, Republica Cehă, Germania, Serbia, Muntenegru şi altele

INFOTAG precizează: Valoarea totală a Programul transnaţional "Dunărea 2014-2020" este de 268,78 mil. euro. Acesta este implementat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load