Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Belarusul va introduce un regim fără vize pentru turiștii din SUA și UE

9 ian. 2017,, 20:00   Externe
2727 0

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a semnat un decret privind regimul fără vize pentru turiștii din 80 de țări ale lumii, a anunțat astăzi, 9 ianuarie, Serviciul de presă al șefului statului.

Această inovație vizează 39 de țări europene, inclusiv întreaga UE, precum și Brazilia, Indonezia, SUA, Japonia și alte țări. Turiștii vor putea să rămînă pe teritoriul Republicii Belarus cel mult cinci zile fără autorizație de intrare la trecerea frontierei de stat în aeroportul Minsk.

Potrivit Serviciului de presă, simplificarea regimului de vize vizează, în primul rînd, țările favorabile în ceea ce privește migrația și partenerii strategici ai Republicii Belarus. În plus, este vorba despre țările care au anulat în mod unilateral vizele pentru belaruși.

Aceste măsuri au ca scop intensificarea călătoriilor businessmenilor, turiștilor și altor persoane cu pașaport obișnuit. Acest regim nu se va extinde asupra cetățenilor străini cu pașapoarte diplomatice, de serviciu sau alte acte oficiale.

Pentru cetățenii statelor Vietnam, China, India, Haiti și altor țări se introduc cerințe suplimentare. Acești călători urmează, în special, să dispună de vize multiple în țările UE sau spațiul Schengen.


Serviciul de presă a mai comunicat că măsura menționată anterior nu se aplică în cazul persoanelor care sosesc pe aeroportul Minsk din Rusia, deoarece astfel de zboruri nu sînt supuse controlului de frontieră. Decretul va intra în vigoare la o lună de la publicarea acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?