Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O altă instituție atenționează cetățenii în contextul codului galben

5 ian. 2017,, 09:50   Societate
5083 0

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 6-9 ianuarie, în republică se prevede răcirea bruscă a vremii.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează conducătorii auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele, relatează NOI.md.

Potrivit sursei, din mașini nu trebuie să lipsească lopata, nisipul și lanțurile. Mai mult, este indicat că bateria telefoanelor mobile să fie încărcată, iar în situații de risc oamenii să apeleze serviciul 901.

Pompierii recomandă să fie respectate regulile antiincendiare, iar gospodarii să acorde o atenție sporită sobelor și altor surse de încălzire.
Specialiștii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobe pe noapte, iar în prejma acestora să nu păstreze obiecte combustibile.

Totodată, salvatorii atenționează pescarii despre riscul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, în pofida temperaturilor reci. Persoanele sînt rugate să evite pescuitul și să nu opteze pentru o astfel de activitate periculoasă.

Precizăm că, în legătură cu codul galben de răcire bruscă a vremii, emis de SHS, și Inspectoratul Naţional de Patrulare a atenționat șoferii fie prudenți la volan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?