Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

ONU: Ban Ki-moon și-a luat rămas-bun simțindu-se "puțin precum Cenușăreasa"

31 dec. 2016,, 20:00   Externe
3119 0

"Mă simt puțin precum Cenușăreasa", a glumit vineri secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, luîndu-și rămas-bun de la personalul Națiunilor Unite, potrivit AFP.

"Mîine la miezul nopții totul se va schimba", a explicat el, stîrnind rîsul sutelor de angajați și diplomați prezenți.

Înainte ca trăsura să i se transforme în dovleac, Ban Ki-moon va avea privilegiul de a lansa numărătoarea inversă pentru anul 2017 în Times Square, la New York.

"Îmi voi pierde slujba în fața a milioane de persoane", a ironizat el.

La 1 ianuarie, după 10 ani în fruntea Națiunilor Unite, Ban Ki-moon îi predă ștafeta portughezului Antonio Guterres.

Acesta va ajunge la sediul ONU marți, 3 ianuarie — deoarece luni este zi liberă—, la ora 09.00, pentru prima sa zi de muncă.

În cei zece ani, Ban Ki-moon s-a dorit "vocea celor care nu au voce în adunare" și avocatul "celor care sunt lăsați să se descurce singuri sau fără apărare", a afirmat el, îndemnând personalul ONU "să continue" pe acest drum.

Printre prioritățile sale, el a citat dezvoltarea durabilă, lupta împotriva schimbărilor climatice și promovarea femeilor și tinerilor.

Fostul șef al diplomației de la Seul a prevăzut să se întoarcă în Coreea de Sud la jumătatea lunii ianuarie și se bănuiește că va candida la președinția țării sale.

După o lungă plimbare pe culoarele ONU, întreruptă de frecvente opriri pentru a strînge mîinile sau a răspunde aplauzelor, Ban Ki-moon a părăsit clădirea la bordul unui Mercedes negru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?