Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

82 de milioane de lei pentru noul sediu al Curții de Apel

28 dec. 2016,, 12:30   Societate
2155 0

Curtea de Apel Chișinău s-a mutat într-un sediu nou, renovat din sectorul Botanica al capitalei. Pentru lucrările de reconstrucție a sediului au fost alocați 82 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, informează NOI.md.


La ceremonia de inaugurare a noii clădiri, președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a menționat că, datorită lucrărilor care s-au efectuat, au fost create condiții civilizate, care ar putea asigura transparența actului justiției și examinarea dosarelor în termenii stabiliți. „Prin construcția unui bloc nou și supraetajarea celui vechi, am extins spațiul la 7 200 de metri pătrați. De azi încolo nu vom mai avea scuze în ceea ce privește lipsa condițiilor de muncă și lipsa sediilor de judecată”, a adăugat Pleșca.

Premierul Pavel Filip a declarat că, odată cu renovarea sediului Curții de Apel, s-a dat startul modernizării celorlalte instanțe, conform reorganizării judecătorești.

Iar președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a menționat că după inaugurarea noului sediu va crește și calitatea serviciilor judecătorești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?