Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

O presă neintimidată, nepersecutată şi fără cenzură

23 mar. 2013,, 15:29   Societate
3327 1
Foto : sport-xl.net
Împiedicarea ilegală, intenționată a activității mass-media, intimidarea persoanelor pentru critică și cenzură vor fi sancționate penal. O lege în acest sens, a fost adoptată, în lectura a doua, relatează NOI.md. Potrivit proiectului, împiedicarea ilegală, intenționată a activității mass-media sau intimidarea persoanei pentru critică se pedepsește cu amendă de la 3 mii lei pînă la 10 mii lei, cu/ sau fără privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de pînă la 2 ani.

În același timp, cu o amendă de la 6 mii de lei pînă la 10 mii lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de la 2 pînă la 5 ani se va pedepsi și denaturarea nejustificată a materialului jurnalistic, impusă de către conducerea mass-media.

Pedepse mai drastice vor fi aplicate şi în cazurile, cînd un funcționar public va veni cu indicații cu privire la activitatea editorială a unităţilor mass-media. Astfel de acțiuni vor fi amendate cu sume de la 6 mii de lei pînă la 20 mii lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 2 pînă la 4 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?