X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Cîteva companii aeriene low-cost, amendate în Spania

1 iun. 21:00   Externe
2053 0

Autorităţile din Spania au amendat Ryanair, easyJet, Vueling şi Volotea cu un total de 150 de milioane de euro, au anunţat asociaţiile pentru protecţia consumatorilor care au derulat timp de şase ani o campanie împotriva taxelor impuse de companiile aeriene low-cost.

Amenzile reprezintă o contestare a modelului de afaceri al operatorilor aerieni low-cost, care presupun preţuri derizorii pentru bilete şi adaugă suplimente pentru lucruri, precum bagajele de mînă mai mari, care erau anterior furnizate gratuit de companiile aeriene tradiţionale.

Ministerul spaniol pentru drepturile consumatorilor a amendat operatorii pentru că au încălcat drepturile clienţilor cînd au perceput taxe pentru bagajele de mînă mai mari, alegerea locurilor sau tipărirea tichetelor de îmbarcare, în timp ce nu permit plăţile în numerar la birourile de check-in sau la cumpărarea de bunuri în avion, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Ministerul a demarat o investigaţie în 2023.

Grupul de aviaţia spaniol ALA a spus că susținme dreptul consumatorilor de a alege cea mai bună opţiune de călători.


"Decizia autorităţilor spaniole va forţa 50 de milioane de pasageri care călătoresc doar cu un mic bagaj sub scaun să plătească pentru servicii pe care nu le doresc".

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав