X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Socialiștii vor înainta propriul candidat la funcția de premier

22 mar. 2013,, 17:00   Politică
10413 10
Foto: flux.md
Partidul socialiștilor a reiterat și azi, după întrunirea cu președintele Nicolae Timofti, că membrii acestuia nu vor susține candidatura lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru. „Am votat să fie demis, nu văd care este sensul să votăm pentru ca să fie investit din nou”, a spus liderul PSRM, Igor Dodon.

Potrivit lui, grupul, pe care îl conduce este gata să susțină un prim-ministru „profesionist, tehnocrat și ne-membru al vreo unui partid politic”.

„La etapa actuală nu vedem care sînt argumentele pentru a susține candidatura lui Filat”, a menționat Dodon.

De asemenea, el a spus că PSRM consideră că în RM alegerile anticipate nu sînt o soluție bună, dar că acestea nu pot fi evitate cu orice preț, „cu prețul păstrării haosului politic, pe care îl avem în țară”.

Totodată, Igor Dodon a spus că este gata să vină cu propria candidatură „dacă președintele Timofti ajunge la concluzia să desemneze un premier tehnocrat”.

„Sîntem gata să venim cu nume”, a spus Dodon, fără a specifica cine, în opinia lor, ar putea fi bun pentru postul de prim-ministru.

„În RM sînt mulți profesioniști, care ar face reforme în fruntea Guvernului și nu în politică, cum s-a făcut pînă acum”, a mai spus Dodon. La fel liderul socialiștilor a menționat că nu trebuie exclusă nici o formă majoritară parlamentară.

„Există trei forme: AIE 3, două formațiuni împreună cu neafiliații și fără un partid din AIE și o guvernare de centru-stînga”, a conchis Igor Dodon.

Azi, președintele țării a avut întrunire și cu deputatul neafiliat, Vadim Mișin, care a declarat că grupul pe care îl conduce îl va susține pe Filat la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?