X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Krasnoselski: Dezvoltarea Transnistriei fără Rusia este imposibilă

22 dec. 2016,, 16:30   Politică
2982 1

Dezvoltarea Transnistriei fără Rusia este pur şi simplu imposibilă, a declarat noul preşedinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, într-o emisiune la postul rus de televiziune TVC.

El consideră că "lumea rusă a apărut pe malurile Nistrului încă pe timpul împărătesei Ecaterina a II-a".

"Rusia nu a mai plecat de atunci şi cred că nici nu va pleca. Acest lucru este confirmat de ziua de astăzi. Deja de 24 de ani Rusia îndeplineşte cu succes misiunea de menţinere a păcii pe malurile Nistrului. În acest răstimp niciun soldat nu a murit în serviciul său, nu a fost niciun conflict foarte serios", a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, dacă ar fi fost o altă componentă pacificatoare, de exemplu, o misiune militară a OSCE sau una poliţistă, atunci nu ar fi existat niciun succes.

"Toţi cei care declară că pacificatorii ruşi trebuie scoși de aici vor să transforme Transnistria într-un punct fierbinte. Noi nu vom admite aşa ceva. RMN este un stat paşnic, îi vom preţui în continuare pe soldaţii ruşi, pe pacificatorii ruşi", a subliniat liderul transnistrean.

El a continuat acest gînd şi la Tiraspol, unde le-a vorbit jurnaliştilor despre vizita la Moscova şi întîlnirile la Guvernul FR.

"Astăzi, formatul misiunii ruse de menţinere a păcii în Transnistria este justificat ca niciodată, deoarece şi în privinţa Transnistriei se duce un război hibrid. Sîntem într-o stare de război hibrid, informaţional. Există opinia poporului, iar cu poporul e greu să lupţi. Trebuie să asculţi de popor, iar poporul şi-a ales vectorul – independenţa Transnistriei cu aderarea ulterioară la Rusia. Eu nu mă voi îndepărta cu niciun pas de opinia poporului transnistrean. Lumea se schimbă, în jurul nostru are loc o catastrofă geopolitică de care şi noi depindem, însă garanţia securităţii noastre este independenţa noastră şi sînt absolut convins de aceasta. Nu trebuie să o pierdem", a spus Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?