Socialiștii reiau protestele

Socialiștii reiau protestele

Un grup de deputați și simpatizanți PSRM au protestat astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, față de majorarea tarifelor la energia electrică, informează NOI.md.


Manifestanții au cerut conducerii ANRE să nu admită creșterea prețurilor și au cerut demisia conducerii Agenției. Oamenii au scandat lozinci precum: „Demisia!”, „Rușine!”, „Opriți genocidul!”.

„Stimați directori ANRE, să știți că hotărîrile pe care le veți lua astăzi vor avea consecințe juridice și pentru dumneavoastră. Statul a creat această instituție nu pentru ca voi să apărați interesele companiilor prestatoare de servicii. Am atenționat că Ministerul Economiei, care a semnat acordul cu «Gas Natural Fenosa» privind recunoașterea pierderilor financiare,va cere creșterea tarifelor cu 60%. Astăzi, la noi energia electrică este mult mai scumpă decît în alte țări din regiune, deși populația noastră este cea mai săracă. «Gas Natural Fenosa» se ocupă cu hoția organizată”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

Astăzi Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a convocat o ședință publică, în cadrul căreia va fi examinată ajustarea prețului pentru producerea energiei electrice de către SA „Termoelectrica”. 
 
La începutul lunii decembrie furnizorii au solicitat majorarea tarifelor la serviciile de distribuţie şi de furnizare a energiei electrice cu 14%, de la 1 ianuarie 2017.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load