Preşedintele stiri: 3022

Localnicii din Bubuieci amenință municipalitatea cu proteste. Vezi de ce

20 mar. 2013,, 11:53   Societate
2900 0
Foto: grenada.md
Locuitorii din comuna Bubuieci cer primăriei Chișinău să nu mai transporte deșeurile din capitală la groapa de gunoi din localitate, în caz contrar, oamenii amenință cu proteste. De cealaltă parte, municipalitatea promite că va soluționa problema „în cîteva zile”.

Potrivit publika.md, oamenii se plîng că autorităţile, deși au promis că de la 1 ianuarie curent nu vor mai transporta deşeurile la groapa de gunoi din Bubuieci, acesta este dus și astăzi acolo.

„Înţeleg că avem probleme politice, dar trebuie să soluţionăm problemele stringente ale populaţiei. Situaţia este dezastruoasă”, a declarat pentru sursa citată o localnică din Bubuieci.

Solicitat de NOI.md, șeful Serviciului de presă de la Primăria Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a declarat că municipalitatea va soluționa problema respectivă în viitorul apropiat.

„Suntem în negocieri intensive cu consiliul local Țînțăreni și localnicii pentru a relua transportarea deșeurilor la Țînțăreni”, a specificat Brînzaniuc.

Gunoiul din Capitală este transportat la groapa de gunoi din comuna Bubuieci din anul 2011, după ce locuitorii din Țînțăreni au protestat ca deșeurile să nu mai fie transportate în localitatea lor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X