Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

La Chişinău va fi modificat itinerarul rutelor de microbuz

26 feb. 2013,, 12:30   Societate
7127 4
Foto: totul.md
În scopul evitării dublării itinerarului transportului public, de la 1 martie 2013, microbuzele de pe ruta nr. 110 vor circula pe un traseu nou. „În prezent, itinerarul majorităţii microbuzelor coincide cu cel al troleibuzelor. Potrivit strategiei elaborate, pentru a fluidiza traficul de pe străzile din capitală, majoritatea microbuzelor trebuie scoase de pe rute sau redirecţionate”, a menţionat pentru NOI.md şeful Direcţiei principale transport public, Adrian Boldurescu.

Potrivit informaţiilor preliminare, microbuzele de pe ruta nr. 110 vor circula de la str. Studenţilor, prin cartierul Poşta Veche, pînă la str. Varniţa de la Botanica.

Pentru a satisface cererea călătorilor, Regia Transport Electric va suplini numărul celor 267 de troleibuze care circulă în capitală cu alte 25 unităţi de transport care au fost reparate. Totodată, pe ruta nr. 110 vor fi introduse încă 6 microbuze, care vor circula la un interval de două minute şi jumătate. Boldurescu a precizat că, în anul curent, în Moldova urmează a fi asamblate 20 de troleibuze noi.

Recent, a fost micşorat numărul de microbuze care circulă în suburbiile Sîngera şi Durleşti. „Din cele 19 microbuze de pe ruta nr. 161, care circulă spre Sîngera, au rămas 8, iar numărul microbuzelor de pe ruta nr. 185, care circulă spre Durleşti, a fost redus de la 10 pînă la 2. Rutele au fost închise din cauza fluxului mic de pasageri, iar înlocuirea acestora cu autobuze nu este rentabilă. Analiza activităţii microbuzelor în capitală şi suburbii va continua”, a menţionat Boldurescu.

Amintim că, anterior, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că microbuzele urmează să fie înlocuite cu autobuze şi troleibuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?