Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Lupu îl cheamă pe Filat la dialog

19 feb. 2013,, 11:05   Politică
4676 2
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, consideră că Republica Moldova se află în prezent la o răscruce și cheamă colegii de alianță să găsească soluții pentru depășirea crizei politice. În cadrul unei conferințe de presă, Marian Lupu a spus că de soluțiile găsite depinde și viitorul european al Republicii Moldova, care, potrivit lui Lupu, ”ar putea fi compromis de situația politică din țară”, notează NOI.md.

Lupu se așteaptă ca discuțiile care vor fi demarate să fie “reale și constructive, dar fără manipulări”. De asemenea, liderul PDM a anunțat că, după ce premierul a spus că denunță Acordul AIE, în fiecare zi a avut discuții cu partenerii europeni. Lupu a avut și un mesaj pentru premier, din numele europenilor.

“Principalul lucru pe care nu-l pot înțelege partenerii externi, privind starea de lucruri în Moldova, este: cum poți să neglijezi un contract politic semnat, dar și cum se poate de dragul orgoliului personal și de partid să riști obiectivele naționale ale țării? Cînd te doare destinul cetățenilor, trebuie sa depășești ambițiile și supărările, să lași la o parte interesele personale și de partid”, a opinat Lupu.

Liderul PD a specificat că, deși prin denunțarea Acordului AIE a fost „distrusă baza politică a coaliției de guvernare, baza juridică a acesteia se menține”. Marian Lupu a menționat că va fi continuată comunicarea cu partenerii europeni, în pofida crizei politice din țară.

„Procesul de integrare în Uniunea Europeană nu trebuie să ne facă dușmani, dar să ne unească pentru progresul și binele țării noastre”, a adăugat Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?