X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Negruța nu exclude că dosarul penal este un instrument de șantaj la adresa sa

12 feb. 2013,, 15:23   Politică
3311 0
Foto: protv.md
Ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, neagă că ar fi încălcat legea cînd a semnat documentul privind acordarea unei sume de 400 de mii de euro fostului deputat PLDM, Pantelei Sandulachi. În cadrul unei conferințe de presă, Veaceslav Negruța s-a arătat uimit că acum este așteptat la procuratură. Asta în condițiile în care este nevinovat, deoarece atunci a executat o hotărîre de judecată, care deja a fost emisă.

“Ministerul Finanțelor a executat un titlu executoriu emis în 2012. O situație stranie se constată. Și eu, și colegii sîntem purtați prin instanțe de judecată. În toata activitatea mea profesională m-am condus de norma legală. Am administrat 3 ani cîte 23 de miliarde de lei anual și nu am avut alte criterii la bază decît norma legală”, a spus Negruța.

Ministrul nu exclude că în mijlocul tuturor acestor acțiuni este un show regizat de cineva.

“Nu pot decît să mă întreb dacă acest show nu face parte dintr-un proces mai amplu. Nu am dreptul să fac învinuiri mass mediei, e vorba de oamenii care lansează învinuiri prin intermediul mass-mediei, iar ulterior sînt date ca probe. Nu poate fi admisă șantajarea ministrului cu astfel de intimidări”, a spus Negruța.

Veaceslav Negruţa este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Dosarul a fost intentat după ce fostul membru al PLDM, Pantelei Sandulachi, a primit 400 de mii de euro din partea statului, drept prejudiciu pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?