X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Filat a dispus crearea unei comisii care va propune modificări la legea cu privire la activitatea operativă

16 ian. 2013,, 17:38   Politică
3527 1
Foto : noi.md
Prim-ministrul Vlad Filat a semnat o dispoziție pentru crearea unui grup de lucru care va veni cu propuneri pentru modificarea legii cu privire la activitatea operativă și codul de procedură penală.
Potrivit lui Filat, obiectivul modificărilor este de a oferi condiții legale pentru ca instituțiile cu funcție de investigație ”să poată să-și îndeplinească misiunile”. El a subliniat că aceste modificări nu au legătură cu cazul de la Pădurea Domnească.
„Nu trebuie să legăm tot ce se întîmplă în Republica Moldova cu acest caz. Este vorba de ajustarea legislației care să ofere condiții necesare pentru ca MAI, Procuratura Generală, SIS-ul și CNA-ul să-și poată face datoria”, a spus Filat după ședința Guvernului.
La rîndul său, ministrul Justiției, Oleg Efrim, a specificat că, anul trecut, au fost efectuat un număr mare de modificări la aceste două legi, care, odată implementate în practică, au afectat activitatea instituțiilor cu funcție de investigație.
„Vom crea un grup de lucru și vom veni cu propuneri de ajustarea cadrului legal astfel în cît să asigurăm drepturile omului în procedura penală și funcționalitatea instituțiilor vizate”, a conchis Efrim.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?