Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Petru Guţul: Procurorul general este un criminal de stat

15 ian. 2013,, 14:46   Societate
9664 3
Foto: moldnews.md
Procurorul general Valeriu Zubco a comis abuz de serviciu atunci cînd a tăinuit cazul tragic de la vînătoare, devenind complicele crimei. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md preşedintele Asociaţiei pentru protecţia drepturilor consumatorilor, Petru Guţul.

„De faptul că circumstanţele acestei crime nu au putut fi elucidate de la început este vinovat procurorul general, care trebuia să asigure chemarea grupului operativ la locul incidentului, dar nu a făcut acest lucru”, a menţionat Guţul.

Preşedintele Asociaţiei de asemenea consideră că Parlamentul trebuie să demisioneze, deoarece nu permite sistemului de drept să facă ordine în ţară şi în acest mod încalcă legislaţia naţională a Republicii Moldova. „Parlamentul, de asemenea, a tăinuit acest caz prin faptul că l-a trimis pe Zubco în concediu. La noi astăzi crimele nu se descoperă , iar cetăţenii nu au unde se adresa”.

Guţul consideră că această crimă nu va fi descoperită deoarece nu mai este posibil de demonstrat cine a împuşcat în Paciu.

„A fost efectuată o operaţiune, toate probele au fost nimicite, toate schijele din cadavru au fost scoase. De aceea va fi imposibil de identificat criminalul, mai ales că deja a fost demis comisarul şi alţi cinci colaboratorii ai MAI”, a spus Guţul.

Guţul a subliniat că cu o solicitare de a investiga acest caz la el s-au adresat rudele decedatului, care se tem de presiuni şi intimidări din partea organelor de drept. Rudele lui Sorin Paciu spun că nu au depus pînă în prezent o cerere la poliţie din cauza că au fost ameninţaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?