Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Bashar al-Assad, pe o navă militară, protejat de serviciile secrete ruse

14 ian. 2013,, 16:56   Externe
3773 0
Foto : 3mv.ru
Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, s-ar afla în prezent pe o navă militară, unde ar fi protejat de comandouri speciale ale serviciilor secrete ruse, relatează ziarul Al-Watan, care apare la Riad (Arabia Saudită), fără să specifice dacă nava este rusească sau siriană.

Cu referire la surse din serviciile secrete saudite, publicaţia amintită scrie că liderul sirian nu se află singur pe navă, ci este însoţit de membrii familiei sale şi unii dintre apropiaţii săi.
Atunci cînd trebuie să se deplaseze în Siria, preşedintele al-Assad foloseşte un elicopter, însă părăseşte nava doar dacă este absolut necesar, mai adaugă Al-Watan.

Ziarul saudit, preluat de agenţia israeliană de presă Cursor.info, citată de Agerpres, menţionează că pentru aceasta liderul sirian ar avea două motive: în primul rînd, Bashar al-Assad nu ar mai avea încredere în propriul serviciu de pază; în al doilea rînd, aşa îi va fi mai uşor să fugă în cazul în care căderea regimului său va deveni iminentă.

Potrivit unor surse, al-Assad ar fi ajuns la un acord cu Rusia pentru obţinerea de azil politic.

Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a apreciat drept imposibilă punerea în aplicare a termenilor de plecare a lui Bashar al-Assad.
"Partenerii noştri sînt convinşi că este necesară ca o condiţie prealabilă îndepărtarea lui Bashar al-Assad din procesul politic. Aceasta este o condiţie ce nu se regăseşte în comunicatul de la Geneva şi care nu poate fi pusă în aplicare", a subliniat Lavrov, avertizînd că preţul unei astfel de abordări este echivalent cu noi victime.

Problema acordării de azil politic liderului sirian a reapărut în presă pe fondul escaladării războiului civil din Siria. Pînă recent, Ecuadorul s-a declarat dispus să-i acorde azil politic preşedintelui sirian dacă acesta va adresa o astfel de cerere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?