Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Iurie Roșca: „Rusia nu este un partener simplu, dar trebuie să avem un dialog cu ea”

9 iun. 18:00   Politică
4418 0

Rusia nu este un partener simplu, are propriile interese strategice, care nu întotdeauna coincid cu interesele Republicii Moldova, dar trebuie să avem un dialog și relații de bună vecinătate cu ea.

O astfel de opinie a exprimat analistul și publicistul, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca, în cadrul emisiunii „Puls” de pe Canal 5, relatează Noi.md.

"Rușii au propriile lor interese strategice, iar acestea nu coincid întotdeauna cu interesele noastre. De aceea, pentru a „rezolva” cumva situația și pentru a avea o viață mai mult sau mai puțin stabilă în Moldova, o dezvoltare economică, accentul principal trebui pus pe dialogul cu Rusia", a declarat Iurie Roșca.

El a recunoscut că este o conversație dificilă, nu este o conversație ușoară.

"Ei nu sînt parteneri ușori, sînt frații mai mari, ca să zic așa. Dar noi avem nevoie de ea, nu ea de noi. Ce este Moldova pentru ei. Noi avem nevoie de resursele lor energetice, avem nevoie de piața lor, avem nevoie de relații de bună vecinătate, mai ales în perioada în care se duce un război în Ucraina", a spus analistul și publicistul.


În opinia sa, orice lider din Moldova, dacă ar fi o persoană cu judecată, ar spune că noi îi iubim atît pe ruși, cît și pe ucraineni, și Kievul și Moscova.

„Aceasta este o poziție normală pentru o țară independentă și neutră: să nu ne amestecăm în conflictele internaționale, în special în cele militare”, a spus Iurie Roșca.

165
23
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?