COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+118)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6257(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2833
Puterea stiri: 6445
Coronavirus stiri: 7317

Ion Tighineanu – omul care vede un întreg univers în particule invizibile (VIDEO)

14 oct. 2018,, 10:00   Societate
6708 0

Ion Tighineanu este profesor universitar, prim-vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei și fondator al școlii științifice în domeniul nanotehnologiilor nelitografice.

A publicat peste 600 de articole în reviste din țară și străinătate, 5 monografii editate în limba engleză, deține zeci de brevete de invenție, a prezentat peste 100 de referate invitate la centre de cercetare și universități în SUA, Canada, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Spania, Japonia, Coreea etc. A fost distins cu „Ordinul de Onoare” de către președintele Republicii Moldova (2015), medalia de aur „Inventator Remarcabil” a Organizației Mondiale de Proprietate Intelectuală (2011), este Cavaler al Ordinului Regatului Belgiei „Merite de l’Invention”, a cîștigat 17 medalii de aur și argint la expoziții internaționale de inventică.

El este unul din cei mai mari promotori ai imagini Republicii Moldova peste hotarele țării și un om de știință cu renume internațional.

Alături cu alți tineri din țara noastră acesta a reușit să revoluționeze lumea științei prin elaborările sale în domeniul nanotehnologiei. Acesta a oferit un interviu inedit în cadrul rubricii ”Moldovenii care scriu istoria”.

În cadrul interviului acesta a dezvăluit cum un simplu băiat din nordul țării poate deveni în timp unul din cei mai apreciați savanți din Moldova și din lume.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽