X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Trei tinere din Moldova, apreciate în SUA

28 feb. 2018,, 10:35   Societate
3770 0

Trei tinere din Moldova activează în calitate de profesoare la școala de muzică Phillip și Patricia Frost, cunoscută și sub denumirea de Frost School of Music, de la Universitatea din Miami din Coral Gables sau University of Miami School of Music.

Școala este cunoscută pentru faptul că s-a clasat printre primele 25 de instituții de profil muzical din SUA.

Ana Cristea

Ana-Cristea-Pic-BW-240x320hqdefault

Pianista din Moldova, Ana Cristea a cîștigat recunoașterea internațională în sălile de concerte din Ungaria, Spania, Romînia, Ucraina, Belarus, Moldova și Statele Unite. Printre aparițiile sale orchestrale se numără Filarmonica Națională, Camera, Orchestra Tele-Radio din Moldova, Orchestra Simfonică West Chester, Universitatea Rowan și Orchestra Simfonică a Școlii de Muzică. Cristea a cîștigat premii de top în mai mult de douăzeci și cinci de concursuri naționale și internaționale din SUA și Europa.

În prezent, Ana Cristea este lector adjunct în cadrul departamentului de muzicologie de la Facultatea de Muzică Frost și membră a facultății de pian la Frost Preparatory Program.

Larisa Soboleva


unnamed

Născută la Chișinău, Moldova, Larisa Soboleva și-a început studiile de pian la vîrsta de cinci ani. În 1998 a continuat să studieze la Liceul Republican „Ciprian Porumbescu, iar în 2003 și-a început studiile la Academia Națională de Muzică, Teatru și Arte Plastic. În 2008, Soboleva a primit o bursă la Universitatea Rowan, de asemenea tînăra a obținut bursa la Universitatea din Miami în 2012, unde și-a finalizat studiile de doctorat.

Larisa combină cu succes evoluțiile pe scenă cu predarea la pian. Ea activează la Frost School of Music Preparatory Program din 2013.

Maria Sumareva

Photo Credit: theamericanprize.blogspot.com

Pianista Maria Sumareva, născută în Moldova, predă la programul de pregătire Frost din toamna anului 2011. Tînăra are mai multe diplome obținute în urma spectacole de pian susținute la Universitatea Rowan și Universitatea Indiana, unde și-a făcut studiile. Maria a absolvit și Frost School of Music, specialitatea Spectacole de pian și pedagogie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?