COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Zelensky a propus transformarea Cernobîlului într-o zonă turistică

7 iun. 17:20   În lume
1177 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a propus crearea unei zone turistice în zona centralei nucleare de la Cernobîl (ChNPP), care ar deveni un magnet pentru călătorii din întreaga lume. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti.

Potrivit lui, autoritățile țării au aprobat deja un plan de revitalizare a centralei nucleare de la Cernobîl pe trei ani, care include refacerea infrastructurii urbane, un nou concept de dezvoltare a teritoriului și un program de atragere a turiștilor străini. "Zona înstrăinată ar trebui să devină o zonă de renaștere", a spus Zelensky.

Ucraina a deschis Cernobîlul pentru turiști în 2011. Călătoriile au loc în grupuri organizate sub controlul strict al funcționarilor din zonele eliminate anterior de radiații. Înainte de pandemia de coronavirus, zona era vizitată anual de cîteva zeci de mii de persoane. Pentru intrarea ilegală în zonele din împrejurimea centralei nucleare de la Cernobîl, este stabilită o amendă mare.

Accidentul de la Centrala nucleară de la Cernobîl a avut loc la 26 aprilie 1986. El este considerat unul dintre cele mai mari dezastre provocate de om din istorie. Ca urmare a exploziei în cel de-al patrulea bloc al stației, au fost expuse radiațiilor radioactive aproape 8,4 milioane de persoane. În jurul centralei nucleare a fost creată o așa-numită zonă de înstrăinare, unde încearcă să pătrundă anual sute de călători.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽