COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Zaharova: Rusia vede o cenzură fățișă din partea Twitter și Facebook

23 oct. 2020,, 15:25   În lume
2199 2

Rusia zilnic se confruntă cu o cenzură fățișă din partea giganților IT din SUA. Acest lucru a fost declarat vineri de reprezentantul oficial al MAE al FR Maria Zaharova, luînd cuvîntul în cadrul celui dea-l V-lea Forum al diplomaților țărilor participante la BRICS, informează tass.ru.

„Unul dintre pericole în acest domeniu este monopolizarea spațiului online, dominarea nu numai a corporațiilor din Occident, ci și a celor din SUA, lipsa transparenței și a regulilor general acceptate. Observăm asta în munca noastră zilnică, de asemenea vedem și cenzura fățișă din partea aceluiași Twitter, Facebook, cînd mass-media rusă este etichetată drept nesigură, este exclusă din căutare, blocată, cînd sînt șterse conturile lor”, a spus ea.

Potrivit diplomatei, SUA au pornit o „vînătoare de vrăjitoare” atunci cînd aceiași utilizatori simpli, experți, jurnaliști care nu sînt de acord cu politica Washingtonului sînt numiți „boți și troli ruși”, fiind lipsiți de posibilitatea de a-și exprima opinia.

Anterior, Zaharova a cerut platformelor americane de internet, în special Twitter, să-și revizuiască abordările în lumina blocării contului proiectului „Liderii Rusiei” și a altor conturi din Rusia. În special, proiectul „Politica actuală” a fost blocat din cauza presupusei „propagande politice”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽