COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6751

Vitalie Kliciko ar putea fi demis din funcția de primar al Kievului

19 aug. 10:00   În lume
1934 0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea să-l demită în curînd pe primarul Kievului, Vitali Kliciko, din funcția de șef al administrației de stat a Capitalei țării vecine.

Anunțul a fost făcut de presa ucraineană, care îl citează pe șeful fracțiunii ”Golos” din Rada Supremă, Iaroslav Jelezniak, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Acesta a declarat că în fruntea administrației de stat a orașului Kiev ar putea ajunge ministrul Dezvoltării Comunitare și Teritoriale, Oleksi Cernîșov.

Motivul demiterii lui Kliciko din funcție ar fi neregularitățile depistate de autorități în cadrul anchetei presupuselor abuzuri din administrația de stat și din întreprinderile comunale.

Acest fapt a fost confirmat chiar de edilul Kievului, care a declarat că astfel se fac presiuni asupra sa.


În cazul demisiei din funcția de șef al Administrației de stat a orașului, Vitali Kliciko își va păstra funcția electivă de primar al Kievului, dar posibilitățile sale de a administra orașul vor fi semnificativ restrînse.

Fostul boxer este edil al Capitalei ucrainene din 2014.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽