Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

UPDATE// Atac terorist la Moscova

25 mar. 07:00   Externe
12490 0

Presa din Rusia anunță despre faptul că s-au produs împușcături la Crocus City Hall de la Moscova, după care a început un incendiu. Toate s-au întîmplat înainte de concertul organizat de formația muzicală „Picnic”.

UPDATE // 25.04.24 Cei patru presupuşi atacatori de la Crocus City Hall au fost arestaţi preventiv.

UPDATE // 15:18 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat o adresare video către națiunea rusă, după atacul de la Moscova. Acesta a declarat că 24 martie va fi declarată zi de doliu național în Rusia.

UPDATE // 12:18 Bilanțul atacului terorist a crescut la 115 morți, a anunțat Comisia de anchetă.

UPDATE // 11:47Interpolul este gata să susțină ancheta privind atacul terorist. Acest lucru a fost anunțat de secretarul general al organizației, Jurgen Stock, pe pagina sa din rețeaua de socializare X.


UPDATE // 11:40 Președintele rus Vladimir Putin a vorbit la telefon cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko. a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov. "Președintele Belarusului a exprimat profunde condoleanțe în legătură cu atacul terorist de ieri de la Moscova. Părțile și-au confirmat disponibilitatea de a coopera în lupta împotriva terorismului", a declarat Peskov.

UPDATE // 11:28 Germania condamnă atacul terorist care a avut loc la Primăria Crocus din regiunea Moscovei. Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Olaf Scholz.

UPDATE // 11:16 Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, Alexander Bortnikov, i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre reținerea a 11 persoane.

UPDATE // 11:14 Bilanțul atacului terorist de la Crocus a crescut la 93 de morți, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei.

UPDATE // 09:56 Printre victimele atacului terorist nu se numără cetățeni moldoveni. Acest lucru a fost anunțat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a exprimat condoleanțe tuturor familiilor victimelor atacului terorist.

UPDATE // 08:34 O mașină care ar putea avea legătură cu atacul terorist de la Crocus a fost reținută

UPDATE // 08:04 Meciul dintre Rusia și Paraguay a fost anulat din cauza atacului terorist de la Crocusa.

UPDATE // 07:34 Ministerul Sănătății din regiunea Moscova a anunțat că trei copii au fost uciși în atacul terorist de la Crocusa.

UPDATE // 06:16 Xi Jinping își exprimă condoleanțele după atacul terorist de la Crocuse.

UPDATE // 05:22 Aproape 500 de persoane au fost implicate în stingerea incendiului de la Primăria Crocului.

UPDATE // 05:21 Regele Arabiei Saudite condamnă atacul de la Crocus City Hall

UPDATE // 02:26 Bilanțul victimelor a crescut la 60 de persoane. Multe cadavre au fost găsite în toalete, în sălile de alimentație și în încăperile în care personalul de curățenie depozita echipamente - unde oamenii se ascundeau de împușcături.

UPDATE // 02:23 Kremlinul a precizat că Vladimir Putin a discutat cu Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, cu vicepremierul Golikova și cu ministrul Sănătății, Murashko. Aceștia au raportat despre măsurile luate pentru a ajuta victimele. Putin a vorbit, de asemenea, cu șefii FSB, Ministerului de Interne, Comitetului de Investigații și Rosgvardiya.

UPDATE // 02:11 Statele Unite au confirmat informația potrivit căreia "Statul Islamic" a revendicat atacul terorist de la Crocus.

UPDATE // 01:30 Ultimul proprietar al Renault-ului alb cu care teroriștii s-au deplasat cel mai probabil la Crocus City Hall de la Moscova a fost un bărbat de 24 de ani cu inițialele I**** D**** I****. Acesta a declarat că a vîndut mașina "în urmă cu aproximativ o săptămână"

UPDATE // 00:30 Lista actualizată a răniților, care este publicată de Ministerul Sănătății, cuprinde acum 145 de persoane. Dintre acestea, nouă sînt în stare extrem de gravă, iar 41 sînt în stare gravă. Printre răniți se numără și opt copii.

UPDATE // 23:56 ISIS ar fi revendicat atacul terorist. Nu există o confirmare oficială a acestei informații

UPDATE // 23:55 Pompierii au împiedicat extinderea incendiului în Primăria Crocus, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Moscovei. "Incendiul a fost localizat pe o suprafață de 12.900 de metri pătrați la ora 0:50, ora Moscovei", a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență.

UPDATE // 23:04 Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă condamnă actul terorist din Moscova

UPDATE // 22:49 Elicopterele serviciilor speciale - polițiști, medici și pompieri - survolează locul atacului terorist.

UPDATE // 22:46 Tot mai multe regiuni anunță anularea evenimentelor de masă pentru zilele următoare în legătură cu atacul asupra sălii de concerte. Cel puțin o treime din regiunile din Rusia au anunțat acest lucru. Printre acestea se numără regiunile Leningrad, Kursk, Murmansk, Republicile Cecenia și Osetia de Nord. Ministerul Culturii al Federației Ruse a anunțat, de asemenea, anularea evenimentelor în instituțiile culturale din subordinea federală.

UPDATE // 22:45 Forțele de ordine ruse îi caută pe cei care au atacat şi incendiat sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, făcînd cel puţin 40 de morţi şi peste 140 de răniţi.

UPDATE // 22:30 Uniunea Europeană a declarat că este șocată de atacul terorist de la Crocus City Hall din Moscova și spune că condamnă orice atac atac asupra civililor și transmite condoleanțe cetățenilor Rusiei.

UPDATE //22:20 Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a spus că Ucraina nu are nimic de-a face cu atacul terorist din arena „Crocus”.

UPDATE //22:10 Vladimir Putin a fost informat despre împușcături în primele minute ale incidentului de la "Crocus City Hall" , a declarat purtătorul de cuvînt al președinției Federației Ruse, Dmitri Peskov.

UPDATE //22:06 Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sîngeros” atacul armat. „Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

UPDATE // 22:01 Ambasada SUA la Moscova a transmis condoleanțe poporului rus. Și ministerele de externe ale Franței, Germaniei, Portugaliei, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite și-au exprimat condoleanțele. Ministrul turc de externe i-a transmis telefonic lui Lavrov condoleanțe din partea președintelui Recep Erdogan.

UPDATE //21:48 Casa Albă spune că nu vede niciun indiciu că Ucraina sau ucrainenii au fost implicați în atacul terorist de la Moscova. "În acest moment, nu există indicii că Ucraina sau ucrainenii au fost implicați în atacul armat", a declarat John Kirby, coordonator al comunicării strategice la Consiliul de Securitate Națională, în cadrul unui briefing de presă.

UPDATE// 21:24 Poliția și serviciul de urgență evacuează zona adiacentă clădirii „Crocus” care arde. Potrivit FSB, 40 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în atacul terorist de la Crocus.

UPDATE// 20:03 O înregistrare video a primelor secunde după ce au început împușcăturile a fost postată online.

UPDATE// 20:00 Înainte de concertul trupei „Picnic” la „Crocus City Hall” în Moscova, a avut loc un incident armat, conform relatărilor martorilor oculari. Serviciile de urgență evacuează persoanele din zonă.

Unitățile speciale ale poliției din Moscova, SOBR și OMON, au fost alertate, conform unui raport de la Noi, citînd fontanka.

Potrivit informațiilor preliminare, există victime decedate și rănite. Alte surse mass-media relatează că cel puțin trei persoane îmbrăcate în camuflaj au pătruns în zona parterului Crocus City Hall și au deschis focul cu arme automate.

Persoanele aflate în sală s-au culcat pe jos pentru a se proteja de împușcături, rămînînd astfel timp de 15-20 de minute, după care au început să iasă tîrîș. Mulți au reușit să scape. Martorii afirmă că atacatorii au aruncat o grenadă sau un dispozitiv incendiar, provocînd un incendiu. De asemenea, se raportează că există preliminar 15 victime decedate și rănite.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a dat ordin să se ofere toată asistența necesară celor afectați. El a descris evenimentul ca fiind o tragedie îngrozitoare.4
1
0
39
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?