Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Rusia denunță „un atentat terorist sîngeros” care a avut loc la Moscova

22 mar. 21:44   Externe
2445 0

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sângeros” atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP, preluată de Noi.md

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac” care s-a soldat cu morţi şi răniţi. Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock „Picnik”, ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, care citează surse din cadrul poliţiei.

Un incident armat a avut loc în sala de concerte "Crocus City Hall" în această seară. Potrivit unei surse din cadrul forțelor de ordine vorbind pentru RBC, cel puțin trei persoane îmbrăcate în camuflaj au pătruns în sala și au deschis focul cu arme automate. Există victime decedate și rănite.

Atacatorii au aruncat „o grenadă sau un dispozitiv incendiar” și a izbucnit un incendiu.

Serviciul de Urgență din regiunea Moscovei a declarat că unitățile de pompieri și salvare „intervin la un nivel ridicat de alertă”. „Principalele eforturi sunt îndreptate către căutarea și salvarea oamenilor. Pompierii au evacuat aproximativ 100 de persoane din subsolul clădirii. Se desfășoară operațiuni de salvare a persoanelor de pe acoperișul clădirii cu ajutorul mecanismelor de ridicare”, au subliniat salvatorii.

3
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?