X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Ungaria reproșează UE o lipsă de curaj în a recunoaște eroarea sancțiunilor

13 ian. 16:30   Război în Ucraina
2494 0

Uniunea Europeană nu îndrăznește să admită eroarea politicii de sancțiuni, în timp ce Ungaria are curajul să vorbească despre asta, dar Budapesta nu poate schimba poziția țărilor mai mari ale asociației.

Premierul ungar Viktor Orban a făcut această declarație la radio Kossuth, îl citează RIA Novosti.

Evaluînd perspectivele politicii europene de sancțiuni, premierul și-a exprimat opinia că sancțiunile antiruse, cel mai probabil, nu vor înceta să se impună deocamdată. Reproșînd Bruxelles-ului, Orban a recunoscut că și-ar dori „în sfîrșit să iasă cu cineva suficient de curajos, cu bicepși puternici și umeri lați” și a afirmat că UE „a dat în bară” și că acum este necesar să se oprească pentru a evita mari necazuri.

Comentînd situația actuală, Orban a afirmat încă o dată că dacă s-ar suspenda impunerea sancțiunilor, costul energiei ar scădea în cîteva minute, iar nivelul general al prețurilor și inflația s-ar înjumătăți. „Este necesar să aducem o astfel de soluție politică la Bruxelles. Dar nu văd o persoană cu bicepși atît de puternici și cu spatele lat. De exemplu, noi, ungurii, avem curaj și eu, după părerea mea, dar nu contează”, s-a plîns Orban, explicînd că, la rîndul său, deși poate încetini „tezele dăunătoare”, totuși, pentru a schimba poziția marilor state și a întregii UE, forțele sale nu sunt suficiente.

Premierul maghiar consideră că lipsa de curaj și forță în rîndul membrilor asociației va provoca o continuare a situației, pe care a numit-o „ghinionul Bruxelles-ului” - atunci cînd se introduc sancțiuni, „care, se pare, nu funcționează".


În decembrie anul trecut, consilierul politic al premierului ungar, Balažs Orbán, a declarat că Budapesta ar putea fi mandatată să avanseze discuția privind revizuirea sancțiunilor împotriva Rusiei ca urmare a unei consultări naționale care a reunit 1,363 milioane din cei 10 milioane de locuitori ai țării.

13
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий