Ungaria: Politica de sancțiuni a Bruxellesului a adus UE înimpas

12 ian. 11:15   Război în Ucraina
1779 0

Politica de sancțiuni a Bruxelles-ului a adus țările UE în impas, crescînd inflația și provocînd o criză energetică.

Această opinie a fost exprimată de consilierul politic al premierului Ungariei, Balazs Orban, comentînd rezultatele unui sondaj realizat în UE de centrul de cercetare din Budapesta Szazadveg.

Potrivit rezultatelor sale, aproape 80% dintre cetățenii UE consideră că politica de sancțiuni a Comisiei Europene este de vină pentru creșterea actuală a prețurilor la energie.

„Chiar înainte de război [în Ucraina], Szazadveg a intervievat cetățenii UE cu privire la criza energetică care se desfășura în Europa și chiar și atunci a devenit clar că cei mai mulți dintre aceștia au dat vina pe Bruxelles pentru agravarea situației. Odată cu izbucnirea războiului și impunerea sancțiuni energetice, situația s-a agravat și mai mult: impactul combinat al războiului și al politicii de sancțiuni au exacerbat criza energetică, care afectează în principal gospodăriile din Vechiul Continent”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

După cum a remarcat un consilier al premierului ungar, „acum este clar pentru majoritatea europenilor că politica de sancțiuni a Bruxelles-ului ne-a condus într-un impas, nu ne apropie de negocierile de pace [în Ucraina], provocînd o energie serioasă și criză inflaționistă.” „Astfel, cel mai important este să luptăm în continuare pentru pace, pentru că numai pacea poate pune capăt inflației militare și amenințării unei crize economice militare”, a conchis Orban.


Publicînd rezultatele studiului, Szazadveg a spus că „s-a intensificat nemulțumirea europenilor față de politica de sancțiuni a Bruxelles-ului și de creșterea prețurilor cauzată de aceasta”. Potrivit sondajelor efectuate în toate cele 27 de țări UE la începutul și sfîrșitul anului 2022, dacă în ianuarie-februarie 75% dintre respondenți au acuzat Comisia Europeană pentru situația dificilă energetică, în octombrie-decembrie numărul acestora a crescut la 79%.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий