COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un spion egiptean, angajat al Angelei Merkel

Un spion egiptean, angajat al Angelei Merkel

Poliţia germană a anunțat joi că a deschis o anchetă cu privire la un presupus spion egiptean care lucrează pentru serviciul de presă al cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Bărbatul este suspectat că ”a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean”, a subliniat într-un raport serviciul de informaţii interne german, precizînd că ancheta deschisă în decembrie 2019 continuă şi în prezent.

Acesta nu a dat informaţii cu privire la identitatea suspectului sau unde se află în ultimele luni, vorbind doar despre ”măsurile” luate de poliţie împotriva sa.


Potrivit cotidianului german Bild, bărbatul este funcţionar public ”de grad intermediar”, fiind ierarhic la un nivel mai înalt decît începătorii, dar nu are funcţie de răspundere în domeniu.

El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil în special de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei.

Prin urmare, acest caz este foarte jenant pentru Angela Merkel, notează AFP.

Ce fac serviciile de informații egiptene în Germania

Presupusul spion era în special responsabil de primirea vizitatorilor.

Potrivit Bild, el ar fi putut, în special, să monitorizeze pe această cale jurnalişti egipteni.

Conform raportului Serviciului de informaţii interne german, atît serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cît şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Obiectivul lor este, în special, colectarea de informaţii despre opozanţii regimului egiptean al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi care locuiesc în ţară.

Şi în special despre simpatizanţii confreriei Frăţiei Musulmanilor, interzisă din 2013 în Egipt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load