AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Un oposum a ținut o femeie din Noua Zeelandă "ostatică" în propria ei casă

16 noi. 2021,, 22:30   Război în Ucraina
1846 0

Un oposum capturat de polițiștii din Noua Zeelandă a fost eliberat în sălbăticie, după ce a îngrozit o femeie și a ținut-o "ostatică" în propria ei locuință, informează The Guardian.

Femeia a sunat la duminică seară la poliția din Dunedin, oraș aflate pe insula sudică din Noua Zeelandă, și a spus că "un oposum o ține ostatică" în casă.

"Cînd ieșea din casă și încerca să ajungă la mașină, oposumul o ataca și trebuia să se retragă în locuință", a declarat sergentul Craig Dinnissen, scrie digi24.ro.

Cînd polițiștii au ajuns la locuința femeii și s-au apropiat de intrare, un oposum tînăr a aparut brusc și s-a urcat pe piciorul unui agent. Sergentul Dinnissen bănuiește că era vorba despre un animal de companie scăpat din cușcă sau că exemplarul tînăr fusese recent separat de mama lui.

După prinderea "suspectului", polițiștii l-au transportat într-o rezervația naturală din apropiere și l-au eliberat în sălbăticie. Nici animalul, nici ofițerul atacat nu au avut de suferit, a precizat Dinnissen.


Rachel Stratton, veterinar și expertul în comportamentul animalelor, sugerează că oposumul era agresiv pentru că era speriat, nu pentru că are o fire violentă. "Majoritatea animalelor sălbatice ar fugi în cazul de față. Însă, pentru că vorbim de un exemplar tînăr, este posibil ca el încă să învețe cum să reacționeze la amenințări". Totodată, Stratton spune că, fiind vorba de un mediu urban, animalul avea și puține locuri în care să fugă și să se ascundă.

Oamenii din Dunedin pot sta liniștiți, însă același lucru nu se poate spune despre păsările, insectele și copacii din oraș. Oposumii au un impact devastator asupra vieții păsărilor, pentru că urcă în copaci și le mănîncă ouăle și puii. Totodată, distrug copacii din speciile locale rātā, totara, tītoki, kōwhai și kohekohe.

Oposumii au fost aduși în Noua Zeelandă din Australia în 1837, pentru a se pune bazele unui comerț cu blănuri care nu s-a mai concretizat. Fără prădători naturali în afara pisicilor, și avînd la dispoziție o faună și o floră fără apărare, oposumii s-au înmulțit necontrolat. Un studiu realizat de autorițile din Noua Zeelanda în 2009 estima numărul lor la peste 47 de milioane de exemplare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав