Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Situația din Israel: o echipă de negociere pleacă la Paris

23 feb. 10:45   Externe
2131 0

Cabinetul de război din Israel a fost de acord să trimită astăzi o echipă de negociere, condusă de directorul Mossad David Barnea, la Paris, pentru a purta discuţii privind o potenţială încetare a focului şi un acord privind eliberarea de ostatici.

Echipa de negociere ar urma să fie mandatată să poarte negocieri reale, nu doar să asculte propuneri cum a făcut la întîlnirile de la Cairo de săptămîna trecută, a spus oficialul. Întregul cabinet israelian ar urma să voteze asupra acestui lucru, pentru a oferi aprobarea finală privind deplasarea.

Israelul a avertizat că, dacă nu se ajunge la o înţelegere cu privire la ostatici pînă la începutul Ramadanului, în 10 martie, armata israeliană va continua cu ofensiva sa planificată la Rafah, în pofida creşterii numărului solicitărilor internaţionale de abţinere.

În ultimele săptămîni, armata israeliană a înăsprit atacurile aeriene asupra unor părţi din centrul şi nordul Gaza, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.


Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?