AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Un cutremur cu magnitudinea 5,3, produs în nordul Greciei, a provocat pagube minore

11 ian. 00:30   Război în Ucraina
1976 0

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 pe scara Richter, înregistrat duminică noapte în oraşul Florina din nordul Greciei, a provocat pagube minore, dar a stîrnit panică în rîndul localnicilor avînd în vedere că epicentrul a fost localizat la cîţiva kilometri distanţă de piaţa centrală, relatează EFE.

Seismul s-a produs la 22:43 GMT, la o adîncime de 13,7 kilometri, la 5 kilometri nord-vest de Florina şi a fost urmat de numeroase replici, transmite agerpres.ro.

Autorităţile municipale din localităţile Florina, Amindeo şi Prespa, din prefectura Macedonia, au decis să nu redeschidă luni şcolile, cum s-a întîmplat în restul ţării, pentru a putea evalua starea clădirilor.

Potrivit pompierilor, pînă în prezent au fost raportate mici crăpături în interiorul unor clădiri şi cîteva pagube mai serioase la unele balcoane.

După cutremur, localnicii şi-a părăsit casele şi s-au adăpostit în spaţii deschise, unde au fost surprinşi de seria de replici.

Potrivit presei locale, mulţi rezidenţi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber sau în propriile autoturisme.

Cutremurul a fost resimţit şi în ţara vecină, Republica Macedonia de Nord, unde a dat naştere unor scene similare, cu cetăţeni ieşind din locuinţe şi petrecînd noaptea sub cerul liber.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав