COVID-19 în MOLDOVA

Un cardinal important din administraţia Vaticanului, infectat cu noul coronavirus

Un cardinal important din administraţia Vaticanului, infectat cu noul coronavirus

Cardinalul Luis Antonio Tagle, membru important al administraţiei Vaticanului, a contractat noul coronavirus, a declarat vineri purtătorul de cuvînt al Vaticanului, Matteo Bruni, relatează dpa.

Tagle a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 după ce a fost testat joi, la sosirea în Manila, a spus Bruni. Cardinalul nu prezintă simptome şi va rămîne în izolare în Filipine, a adăugat el, transmite digi24.ro.

Persoanele de la Vatican care s-au aflat recent în contact cu cardinalul sînt testate, a spus purtătorul de cuvînt, menţionînd că Tagle a făcut un test pentru coronavirus pe 7 septembrie, iar rezultatul a fost negativ.


Luis Antonio Tagle, 63 de ani, este şeful Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor, departamentul Vaticanului pentru activitate misionară, cunoscut şi sub vechiul său nume în latină Propaganda Fide.

El este unul dintre cei mai tineri cardinali ai bisericii, provine din Filipine şi anterior a fost arhiepiscop de Manila.

În calitate de membru de rang înalt al Curiei, organismul de conducere al Vaticanului, Tagle are acces la Suveranul Pontif, dar pentru moment nu este clar dacă cei doi s-au întîlnit recent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load