COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6759

Ucraina s-a retras din Acordul cu CSI privind spațiul cosmic

28 iul. 16:30   În lume
1378 0

Guvernul Ucrainei a adoptat o rezoluție privind retragerea țării din Protocolul privind aprobarea Regulamentului cu privire la Consiliul interstatal privind spațiul cosmic.

Decizia a fost luată ținînd cont de pierderea semnificației practice a acordului internațional. Acest lucru a devenit cunoscut în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri miercuri, 28 iulie.

Nota explicativă a proiectului de rezoluție prevede că protocolul a fost semnat de guvernele statelor membre ale CSI la 13 noiembrie 1992. Acesta stabilește că Consiliul este organismul coordonator de formare și implementare a programelor interstatale privind explorarea și utilizarea spațiului cosmic.

"Protocolul privind aprobarea Regulamentului privind Consiliul este în general depășit, și-a pierdut relevanța în realitățile moderne, nu corespunde stării actuale de cooperare între țări și, prin urmare, nu este aplicat în practică", se arată în rezoluție.

Anterior, la începutul lunii iulie, Ucraina s-a retras oficial din Acordul CSI privind cooperarea în domeniul protecției proprietății intelectuale.


De asemenea, s-a raportat că Ucraina s-a retras și din Acordul cu CSI privind protecția drepturilor consumatorilor, care era în vigoare din 2002.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽