Turcia a propus rezolvarea problemelor mondiale după principiul acordului privind cerealele între Rusia și Ucraina

17 oct. 2022,, 14:45   Război în Ucraina
1818 0

Acordul privind cereale poate deveni un model pentru rezolvarea altor probleme mondiale.

Această propunere a fost făcută de Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar, care, totuși, nu a specificat ce probleme ar putea fi rezolvate în conformitate cu principiul acordului între Rusia și Ucraina, transmite agenția Anadolu.

Cuvintele șefului Ministerului Apărării al Turciei au fost rostite la întîlnirea cu ministrul Infrastructurii din Ucraina, Alexandr Kubrakov, la Istanbul. "Datorită inițiativei privind cerealele din Marea Neagră, părțile s-au întîlnit [și au negociat]. Vrem ca munca depusă să devină un model pentru rezolvarea altor probleme", a spus Akar.

Ministrul a adăugat că de la începutul intrării în vigoare a Acordului, 345 de nave au plecat din porturile Ucrainei, care au exportat peste 7,7 milioane de tone de produse agricole. Akar a numit acest indicator drept unul satisfăcător și a adăugat că obiectivul Ankarei în viitor este de a realiza o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina.

Acordul privind exportul de cereale din Ucraina a fost semnat la Istanbul pe 22 iulie. Două documente conexe au fost semnate de Rusia, Ucraina, Turcia și ONU. Potrivit acordului, este necesară deschiderea porturilor din regiunea Odessa pentru exportul de cereale și ridicarea sancțiuniloe care au afectat exportul de produse alimentare și îngrășăminte din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?