COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

TikTok vrea să conteste decretul lui Trump

Aplicaţia video chineză TikTok întreprinde acţiuni legale pentru a contesta interdicţia impusă de preşedintele SUA, Donald Trump, care interzice tranzacţiile cu aplicaţia video şi cu compania mamă a acesteia, ByteDance, de la jumătatea lunii septembrie, notează BBC News.

Oficialii de la Washington sînt îngrijoraţi că compania ar putea transmite guvernului chinez date despre utilizatorii americani, lucru pe care ByteDance l-a negat, transmite Mediafax.

Aplicaţia video are 80 de milioane de utilizatori activi în SUA. Trump a semnat un decret pe 14 august care dă ByteDance un termen de 90 de zile pentru a vinde operaţiunile din SUA ale TikTok.

TikTok spune că a încercat să discute cu administraţia Trump de aproape un an, dar s-a confruntat cu o serie de probleme şi o administraţie care nu acordă „atenţie faptelor”.

"Pentru a ne asigura că compania noastră şi utilizatorii sînt trataţi în mod echitabil, nu avem de ales şi vom contesta ordinul executiv în justiţie", a spus un purtător de cuvînt al companiei.


TikTok se aşteaptă ca acţiunile legale să înceapă săptămîna aceasta.

Trump afirmă că China foloseşte aplicaţia pentru a urmări locaţiile angajaţilor federali, pentru a colecta informaţii utilizate penru şantaj sau pentru a spiona companiile.

Creşterea aplicaţiilor mobile dezvoltate şi deţinute de firmele chineze „ameninţă securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite”, spune Trump.

"Această colectare de date va permite Partidului Comunist Chinez accesul la informaţiile personale şi de proprietate ale americanilor", susţine el în ordinul executiv.

ByteDance a făcut progrese în discuţiile cu posibili cumpărători, între care Microsoft şi Oracle.

SUA nu este singura ţară care a interzis TikTok. India a interzis, de asemenea, utilizarea aplicaţiei, iar Australia are în vedere luarea unei astfel de măsuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load